KWIAT и дизайнера Николай Божилов с модна консултация за 8 Март

KWIAT и модният дизайнер Николай Божилов със специална модна консултация на 8 Март за новата колекция Пролет/Лято 2014 на българската марка. Очила, тенденции, мода и още нещо…

Най-новата колекция слънчеви и диоптрични очила KWIAT отразява актуалните модни тенденции на световно ниво. За да демонстрират това от българската марка очила заснеха специална фотосесия съвместно с талантливия млад дизайнер Николай Божилов в ролята му на моден консултант. Той разкрива как най-успешно се съчетават разнообразните модели очила с четири типа актуални тоалети в различен стил:

  • Класически дрехи с минималистичен дизайн;
  • Всекидневни облекла със спортни елементи;
  • Тоалети с официална и/или луксозна визия;
  • Екстравагантни облекла с метални елементи;

Специално за празника 8-ми март Николай Божилов ще дава персонални модни съвети за това как да се съчетае определен модел очила с подходящи за него тоалети. Желаещите дами могат да се възползват от тази възможност като посетят Оптикa „Grand optics“- The Mall (ниво -2) между 16:00 и 18:00 часа. Модни съвети на Николай Божилов Талантливият млад дизайнер Николай Божилов, носител на редица награди, сред които „Златна игла 2013″ и „Triumph Inspiration Award 2010″, обобщава 4 типа модни визии, които съдържат водещи тенденции при облеклата и са отразени в неговите модели. От тази отправна точка той формулира и ценни съвети за това как разнообразните модели очила от най-новата колекция на KWIAT да се съчетават с подходящи облекла. Тази визия е розпознаваема още като обновената класика и към нея се отнасят например изчистената бяла риза, рокля и др. При тази визия очилата са добър акцентен аксесоар. Подходящите модели са в черно-бялата гама, прозрачно и с текстура; по-екстравагантната котешка ретро форма; бъбрека с огледално цветно покритие и рамка с различни орнаменти; пеперудата с комбинация от 4 цвята в рамката, както и кръглите очила с различни цветови комбинации и дизайнерски украшения в рамката. Всекидневни облекла със спортни елементи Спортните елементи тотално навлизат във всекидневния дамски гардероб, но в комбинация с облекла на класическа основа (поли, топове със спортни детайли). При тази визия дрехите са модерна основа, а очилата са акцент. За този тип облекла е характерна динамичната визия, която много добре кореспондира с диагоналните цветови акценти в рамките на очилата уейфеър. За всекидневните облекла със спортни елементи са подходящи и другите форми с огледалните цветни покрития – бъбрек и маска. Тоалети с официална и/или луксозна визия Изчистените, класически силуети, феерични материи и по-тъмни цветове, характерни за тази визия, коерспондират отлично със златното в рамките и стъклата на различните модели очила. Тук можете да си позволите комбинация и с анималистични очила с котешка форма, които стоят изискано, използвани като акцент. От формите бъбрек, маска и пеперуда са подходящи вариантите с метална рамка и различни орнаменти и детайли предимно в златно. Металните акценти в облеклата са сред актуалните тенденции. Метализираните елемнти в облеклото могат да бъдат както отделни детайли така и тъкани с блясък и материи с метален ефект, от които е изработена цяла дреха, като риза например. За този тип визия логично подходящи са очилата с метални рамки най-вече от формите тип бъбрек и маска. Огледалните цветни покрития също кореспондират с тази визия, но с внимание при избора на цвят.