Затворете

Забравена парола?

„Кампания на KWIAT за профилактика на детското зрение” спечели първо място в категория „CSR проект – бизнес сектор“

Консултантска къща „От игла до конец“ спечели Първо място в PR приз 2016 в категория „CSR проект – бизнес сектор“ за проекта „Кампания за профилактика на детското зрение“, реализиран за българската марка очила KWIAT. Кампанията получи голямата награда в най-оспорваната категория, в която се конкурираха десет проекта (от общо 69, разпределени в 12 категории), представени от водещи агенции и PR отдели на големи български и международни компании. Второто място в категорията заслужи проектът на Мтел – “Приеми бъдещето”, реализиран от Мтел и All Channels Communication, а на трето място се класира “ От любов към живота – Avon срещу рака на гърдата” на All Channels Communications за AVON България.
Престижният конкурс се организира от Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) с председател Радина Ралчева, като през 2016 г. първата професионална организация на специалистите по комуникация в България отбелязва 20 от основаването си и 10 години от първия PR фестивал. Официалната церемония по награждаването на победителите в 16-тото издание на най-стария конкурс за постижения в сферата на комуникациите – конкурсът  PR приз 2016 – се проведе на 19 май 2016 г. от 19.00 часа в зала „Мусала” на хотел „Хилтън” – домакин на събитието.

В своето слово при получаването на наградата проф. д.н. Любомир Стойков, управител на Консултантска къща “От игла до конец”, подчерта, че за него призът е с още по-голяма стойност, тъй като е в категорията “Корпоративна социална отговорност”, която е сърцето на пиара, най-съществената част от публичната комуникация и индикатор за хуманността и етичността на връзките с обществеността. Той изрази благодарност към своя екип, към българската марка очила KWIAT и към журито на БДВО, и обяви, че посвещава наградата на всички свои студенти по PR и комуникации.
Отличената кампания се организира с подкрепата на Министерство на здравеопазването и Министерство на образованието и науката, и е насочена към решаване на проблема с липсата на ранна диагностика на детското зрение в България. В рамките на кампанията се обединяват усилията на оптичния бранш и държавните институции за създаване на условия за ефективна профилактика на детското зрение на ниво първично здравеопазване в национален мащаб. Основните цели на кампанията са популяризирането на необходимостта от редовна профилактика на детското зрение, ангажиране и активизиране на сътрудничеството между трите вида ключови специалисти в грижата за очното здраве: офталмолози, оптометристи и оптици, както и извършването на безплатен очен скрининг на деца в цялата страна.
В рамките на кампанията през месеците септември и октомври 2015 г. в повече от 150 оптики в България над 15 000 деца са преминали безплатен скрининг на очите. Освен реално установените проблеми със зрението при конкретни деца, кампанията в голяма степен е допринесла за повишаване на информираността на родители, учители и широката общественост относно здравето на детските очи.
Като посланици на кампанията през 2015 г., заедно със своите деца, се ангажираха 20 известни личности от различни сфери – музика, спорт, медицина, мода, медии, сред които бяха големите имена в българския спорт – олимпийските и световни шампиони: Мария Гроздева, Тереза Маринова и Йордан Йовчев. Организаторите на кампанията вече работят по реализацията й през есента на настоящата 2016 година. Предстоящото четвърто издание ще надгради ежегодната кампания в различни насоки, една от които е подкрепата от Министерство на младежта и спорта и активна работа със спортните федерации в страната и децата, които тренират в различните спортни клубове.
По повод наградата за кампанията г-н Павел Цветков, собственик на българската марка очила KWIAT споделя: „Поздравявам екипа на Консултантска къща „От игла до конец” за голямата и напълно заслужена наградата от конкурса PR приз 2016. Радвам се, че партньорството ни продължава дълги години и дава високи резултати, което силно ни мотивира и вдъхновява да продължаваме да работим още по-усърдно, включително и за грижата за дедетското зрение. Оценяваме високо подкрепата на многобройните ни партньори в кампанията и ще се радваме тази година да работим отново с всички тях, както и с нови поддръжници на каузата за очното здраве на децата в България”.
Консултантска къща „От игла до конец” е специализирана в публичната комуникация и PR в сферата на лайфстайла, модния дизайн, събитийния мениджмънт и публичното поведение. Като компания от модния бранш KWIAT работи активно с Консултантска къща „От игла до конец” през последните 13 години за налагането и изграждането на имиджа на българската марка очила и по различни проекти.

 

Щракнете отвън, за да скриете лентата за сравнение
Сравни
Top