Затворете

Забравена парола?

Разказ за едно цвете, което не спира да цъфти

В България, преди повече от четвърт век, едно цвете се ражда от любовта между полякиня от знатна фамилия и българин от Своге.

В далечната 1962 г. г-н Михаил Цветков среща д-р Мария Биерут и веднага се влюбват. Въпреки трудностите по пътя, те създават прекрасно семейство. През 1991 г. Михаил и синът му Павел решават да създадат фирма в България. След дълги размишления за това как да се казва фирмата, семейството решава да се спре на полската дума KWIAT, която означава цвете и така Михаил Цветков я свързва с любовта към съпругата си. А любовната история продължава…

В началото на 90-те години Павел е студент в Полша и там среща Едита. Двамата се влюбват и решават да се върнат в България. След като пристигат Павел и Едита започват да разработват фирма KWIAT, като стават представители на световноизвестни марки за очила. С времето обаче откриват, че тези очила не са създадени за българи и съответно не им пасват. Затова през 2003 г. Павел и Едита решават да създадат български очила, които също да носят името – KWIAT. Така те започват производство на дизайнерски диоптрични рамки и слънчеви очила, съобразени както с водещите световни модни тенденции, така и с регионалните особености и нуждите на хората в България.

Подготовката на първата колекция трае две години и е само от 45 позиции, но тя поставя началото на българската марка очила KWIAT, такава, каквато е днес. Семейната фирма, разцъфтява като цвете, засадено в плодородната почва на здравите семейни ценности и поливано с много любов. Дори картините, висящи на стените в офиса, са взети от старата къща на прабабата на Павел, а част от служителите са с фирмата от самото начало.

На въпроса: „Защо решават да се развиват в България?“, Павел и Едита отговарят така: „Ние вярваме, че бизнес може да се прави навсякъде, но само в България можем да запазим тази любов и тези ценности, които са заложени в основите на KWIAT!”

Щракнете отвън, за да скриете лентата за сравнение
Сравни
Top