Затворете

Забравена парола?

Новата колекция на KWIAT Лято 2016 – комбинация от класика и иновация

При слънчевите и диоптрични очила през 2016 година класиката среща иновацията. Във формите и цветовете на рамките предимство имат класическите линии и багри. Иновацията се вижда при функционалността на моделите и е в основата на технологичния напредък при материалите. В новата си колекция KWIAT залагат на стилни очила, които съчетават удобство и шик.

Дамските модели са както класически, по-консервативни, така и цветни, дори естравагантни очила за по-ексцентричния вкус. Колекцията е насочена към елегатните, шикозни дами с интелект и висок социален статус, така и към по-артистичните момичета, любители на оригиналните модни аксесоари. Мъжките модели са ориентирани, както към по-младите, жизнени и изпълнени със страст към живота мъже, така и към улегналите господа със самочувствие и гордост, успели по своя път – личен и професионален.

Тази година сме избрали по-изчистена и стилна визия за колекцията ни слънчеви и диоптрични очила, защото в ежедневието си повечето хора залагат на едноцветни модели, които могат да се съчетават с повече от една визия”, споделя Павел Цветков от KWIAT. „Уейфеър рамките със силно огледални стъкла, например, бяха много актуални миналата година, но сега отминават и сме заложили по-класически форми с акцент в цветовете. Разбира се, имаме няколко екстравагантни модела и за по-екцентричните дами, които не се страхуват да изразят себе си именно чрез очилата”, добавя още той.

Формите при слънчевите очила продължават да следват миналогодишните ретро котешки, авиатор, както и „пеперуда” и квадратни в макси размери. Бъбрекът остава актуален като от KWIAT предлагат по-универсален негов модел – лек, удобен и пасващ на всеки тип лице. Кръглата форма, която беше актуална миналата година също се запазва, но в микс с котешка. Интересен акцент в рамките са и изрязаните краища в различен цвят от основния, което оптично удължава формата на очилата и стои шик. Полезно и функционално допълнение към рамките са и специални винтчета, чрез които лесно могат да се сменят стъклата, когато старите се счупят или надраскат.

Диоптричните рамки и тази година запазват елипсовидните и правоъгълните си очертания, които са по-класически и неангажиращи. От KWIAT отново наблягат на котешката форма, която е женствена, изискана и придава стил. Нови в колекцията са диоптричните рамки модел „клип он” (clip on). При тях само с едно движение можете да превърнете очилата с диоптрични стъкла в слънчеви също с диоптър – лесно, удобно и красиво.

При цветовете модерни този сезон са освен класическите бяло, черно, червено и кафяво, и няколко искрящи и забалежими нови цвята, които навлизат при рамките – небесно синьо или цвят „Тифани”, деним, люляк, маслено зелено, метално сиво, жълто и розово злато (rose gold). Aктуални за 2016 г. са също рамките, които имитират дърво и кожа. Те изглеждат луксозно и напълно естествено благодарение на технологичния напредък при пластмасовите материали, които придават еластичност и улесняват  коригирането на очилата спрямо лицето на човека. Ново е и специалното фолио, което имитира различни орнаменти, като придава блясък на модела.  При мъжките очила навлиза и матовото покритие, което е стилно и ненатрапчиво.

Характерен за новата колекция на KWIAT е миксът между класическа рамка в черен цвят отпред и композиции от цветове в страничната и вътрешната част на рамките – флорални принтове в пролетни летни тонове, шарки тип паяжина, „хавана”, костенурка и камуфлаж. Актуални са още тигровите комбинации и цветните мозайки във всички тонове на дъгата. Освен класически, в колекцията се открояват и стилни комбинации от 2, 3 и 4 цвята, надградени един върху друг – синьо с тигрово кафяво; черно, бяло и тигрово червено; жълто, синьо и бяло; лилаво, синьо, жълто и тигрова шарка и други. Интересни са и рамките, които насочени към светлината са прозрачни, а сложени на лицето – потъмняват. При тях е използвана и игра с цветовете от външната и вътрешната страна, както и перфектно съчетание на цветовете между рамката и дръжката.

При стъклата на слънчевите очила отминава тенденцията на огледалното цветно покритие и от KWIAT наблягат на кафявите и черни, преливащи се стъкла, които са стилни и се съчетават перфектно с почти всички нюанси на пластмасата.

Орнаментите по рамките и при слънчевите и при диоптричните очила са деликатни и едва забележими тази година. Цветът на камъчетата е в съчетание със стъклото, а от другите преобладават топчета, ромбоиди, верижка, буквата „К” и логото на марката във форма на усмивка от миналата година, което е послание за позитивизъм и щастие.

Материалите на рамките са от олекотена немска стомана, а максимално изтънената рамка намалява теглото на очилата. Тя е от високо качество, с прецизна изработка, биосъвместима, биоразградима, антиалергична и антибактериална. В колякцията е използван и нов вид пластмаса – ultem, която също е антилергична, не вреди на кожата и издържа на температура от +230 до -30 градуса по Целзий. Тя е изключително здрава като се има предвид, че същият материал се използва в самолетната и ракетна индустрия. Част от диоптричните модели са изработени и от огъваща се пластмаса – иновация при очилата, която ги прави удобни, трудни за нараняване и изключително подходящи за деца.

В основата на оригиналния цветови дизайн на рамките стои италианската фирма „Мацукеле” от 1849 (Mazzucchelli) – лидер в производството и дистрибуцията на целулозен ацетат – пластмасов материал, традиционно използван в производството на диоптрични и слънчеви очила.

При стъклата на слънчевите модели от KWIAT залагат на безкомпромисното качество с материал от най-висок клас А – CR 39, който се използва за стъкла с диоптър. Той не пречупва светлината, а пропускливостта и контрастът на образа са възможно най-добри за окото. Стъклата имат и висококачествена поляризация, която увеличава комфорта при носене и най-вече при шофиране.

Щракнете отвън, за да скриете лентата за сравнение
Сравни
Top