Затворете

Забравена парола?

Финото, памучно сърце на KWIAT

Да създаваме слънчеви очила и диоптрични рамки, които да са в крак с последните модни тенденции, да не правят компромиси с качеството и да са изработени с грижа за природата – това определено са част от фундаментите на мисията и визията на KWIAT. Всички осъзнаваме, че некачествените стоки продължават да са един от основните замърсители на природата. Микропластмаси вече могат да бъдат намерени в почти всеки воден басейн на планетата, а количеството отпадъци, които се генерират от изхвърлянето на подобни стоки, е в пъти повече от преди.

Ние от KWIAT знаем, че всеки бранд на 21 век трябва да възприеме като своя мисия и цел създаването на качествена мода, която да намали отпадъците и да опази природата. С мисъл за планетата и за нашите клиенти, преди много години KWIAT взе решението да предложи алтернатива на пластмасата на българския пазар – зад твърдата обвивка на слънчевите очила и диоптрични рамки KWIAT ние скрихме меко и пухкаво памучно сърце.

Първите български слънчеви очила и диоптрични рамки, изработени от памук

Дълго време нашият екип неуморно търсеше ефективна алтернатива на традиционната пластмаса, която да е достатъчно качествена и издръжлива, за да заслужава да носи бранда KWIAT. В процеса установихме, че крехкият памучен цвят може да се превърне в биоразградима пластмаса, с която да изработваме вашите любими чифтове очила! Този дълъг процес на трансформация на памука през ацетатен лист до финалното му оформяне като слънчеви очила или диоптрични рамки е наистина революционен и по никакъв начин не отстъпва на качествата на традиционната пластмаса.

Кои са стъпките на трансформация на памучния цвят?

Като за начало памучният цвят се почиства внимателно от всички изсъхнали листенца и се избелва, за да стане абсолютно чист и снежен. В процеса на избелване памукът вече се оформя като памучна целулоза, която след това разнищваме допълнително, докато получим целулозен ацетат. Към него се добавя внимателно подбран микс от антибактериални вещества, които да изолират очилата от външни бактерии и микроби и да не им позволяват да се превърнат в техни носители. Преминавайки през процес, наречен още пластифициране, целулозният ацетат с антибактериалните вещества се превръща в целулозни ацетатни гранули. С помощта на екструдер, тези дребни гранулки се оформят в голям ацетатен лист, от който след това внимателно се изрязва всяка една рамка от биоразградима пластмаса от колекцията KWIAT. Така финият, нежен памучен цвят се е превърнал в твърда, издръжлива, антибактериална пластмаса, която по никакъв начин не можете да различите от традиционната! Процесът на създаване на тази биоразградима пластмаса ни позволява да създаваме нови и различни цветове за нашите очила. През 2023 година един от най-популярните и търсени цветове, изработени от памучна пластмаса, е именно Хавана – цвят, който динамично се променя в зависимост от дневната светлина.

Не пропускайте да разгледате нашата колекция слънчеви очила и диоптрични рамки, изработени от биоразградима пластмаса, и открийте нежното, памучно сърце на KWIAT!

Top