Затворете

Забравена парола?

Нашите съвети за защита на очите: Winter edition

Макар и не всички хора да харесват зимата, не можем да отречем, че това е сезон изпълнен с много приятни емоции, щастие, смях и споделено време с любимите хора. Основната причина да се мръщим на зимата е студеното време – изключително ниски температури, по-ниска влажност на въздуха, поледици и по-кратки и мрачни дни. Но всяка година, искаме или не, трябва да преминем  и през нея. Така както предприемаме необходимите мерки за защита на тялото и очите си през лятото, зимата също трябва да се приема сериозно и с внимание. Как ефективно да защитите очите си през предстоящите студени месеци?

Носете защитни очила

Слънчевите очила определено не са само за лятото – те са изключително важен аксесоар и през зимата. Експертите препоръчват носенето на защитни, поляризирани очила, които да предпазват очите от UV лъчите на слънцето. Това е особено важно за хората, практикуващи зимни спортове, като сноубординг, каране на ски, а защо не и спускане със шейни! Препоръчваме да избирате слънчеви очила със 100% UVA защита, особено в заснежени райони, където слънцето се отразява върху снега. Очилата не само блокират вредните за окото лъчи, но и намаляват отблясъците, което прави видимостта много по-добра. И не на последно място – очилата защитават очите от студения вятър, както и от попадането на неща в окото. Студеният вятър, заедно с по-ниската влажност на въздуха, са и основната причина за сухота в очите през зимата – следващото нещо, на което трябва да обърнем внимание.

Може би е време да помислите за очила за шофиране?

Тъй като дните са доста по-кратки, от колкото през лятото, нощното шофиране е доста често срещано през студените месеци от годината. То може да бъде особено опасно заради зимната пътната обстановка – поледици, обилни снеговалежи и ниски температури. Препоръчваме използването на очила с жълти стъкла за шофиране, които да премахнат отблясъците на околната среда и другите автомобили, като едновременно с това предпазват очите от UV лъчи. По този начин ще можете да ги използвате както вечер, така и през деня!

Погрижете се за влажността на очите

Сухотата в окото се причинява, когато очната лигавица не е достатъчно овлажнена и слъзните канали не произвеждат достатъчно сълзи. Тъй като през зимата температурите често са по-ниски, както и влажността на въздуха, очите лесно могат да изсъхнат. Това води до дразнене, сърбеж в очите, а понякога и до по-интензивно сълзене. Специалистите препоръчват през зимния сезон да се използва овлажнител за въздух, както в дома, така и в офиса. Опитвайте се да почивате по-често от екрани, като по време на почивките мигайте често, за да може да овлажните роговицата. И не на последно място – не забравяйте да пиете повече вода!

Зимните месеци се нуждаят от зимни очила!

За да отговорите на изискванията на сезона е важно да подберете очила, които да ви предоставят максимален комфорт, без компромис с визията. Изберете поляризирани или рефлекторни слънчеви очила, които да премахнат отблясъците и да защитят очите от слънчевите лъчи. За зимата препоръчваме моделите с по-широки рамки, които да защитават максимално голяма част от очите от студения вятър и от слънцето. Но не знаете още какви да бъдат те? То тогава е време да разгледате колекцията ни слънчеви очила KWIAT! Огромното разнообразие от модели, размер и цветове е гаранция, че всеки ще успее да намери чифт за себе си! Очакваме ви на нашия сайт!

Щракнете отвън, за да скриете лентата за сравнение
Сравни
Top