Затворете

Забравена парола?

Как да убедите едно дете, че трябва да носи очила?

Как да убедите едно дете, че трябва да носи очила? Всички знаем колко е важно зрението за всеки човек и колко още по-важно е зрението на дете и най-вече на вашето дете. Посещението при офталмолог е само първата стъпка от битката за подобряване на здравето на очите на вашето дете. Да убедите детето си да носи предписаните очила е втората и може би най-трудната и важна задача, ако то не желае да носи по една или друга причина очила. Ето някои предложения, които ще ви помогнат в намирането на подходящи очила за вашето дете, а това от своя страна ще помогне на детето да се адаптира към ежедневното им носене:

  • Уверете се, че рамката на очилата e избрана специално за вашето дете – позволете му да избира и само. Не налагайте своето мнение на всяка цена. Позволете си, да му изберете по-качествени очила, с които ще се чувства по-добре. Добре е очилата да са по-леки, по-комфортни и по-модерни. Нека цената бъде максималната, която можете да си позволите, като му обясните, че именно затова трябва много да ги пази.
  • Рамката трябва да е коригирана правилно от оптика, така че да няма стягане на ушите или носа, както и не трябва да стяга лицето на детето.
  • Периодично проверявайте местата, където рамката има допир с кожата на детето, за да се уверите, че няма дразнене на кожата.
  • Уверете се, че очилата са точно такива, каквито е предписано от очния лекар. Ако погледа на детето ви минава над очилата или се оплаква, че не се вижда добре с тях, то най-вероятно причината е неправилно предписани очила. Ако не сте сигурни в точността на предписаните очила, заведете детето си на контролен преглед при друг офталмолог.
  • Започнете постепенно. Нека детето ви започне да носи очила за кратки периоди от време. След това, постепенно увеличавайте времето, в което носи очила.
  • Наложете носенето на очила като рутинна. Поставянето и премахването на очилата трябва да стане ежедневие. Насърчавайте детето си да ги слага сутринта, преди да се облече и да ги сваля вечер преди да лягане.

Възнаграждавайте детето си, когато носи очила.
Успех

Щракнете отвън, за да скриете лентата за сравнение
Сравни
Top