Затворете

Забравена парола?

Geek-chic, що е то?

През лятото на 2016 г. историята на модата отвори нова, дръзка страница. Тенденциите в облеклото ни върнаха към лукса, винтиджа и унисекс тренда, а очилата в качеството си на любим моден аксесоар провокираха все по-силен интерес у фешънистите. Съвсем естествено се роди тенденцията geek-chic и дори тези, които нямаха нужда да коригират зрението си, започнаха да носят очила.

Три години по-късно влечението към модели на рамки без диоптри, а понякога дори без стъкла, е все така силно. Факт е, че тенденцията да носиш очила без диоптри (неформалният термин е нулеви стъкла) е доста устойчива, а в това ни убеждават разнообразни информационни и лайфстайл източници: включете си телевизора, разлистете таблоид, потърсете сайт, следящ отблизо живота на популярните личности и ще се убедите. Ема Уотсън, Емили Ратайковски и Даниел Радклийф, който се превърна в дете-звезда с ролята на любимия литературен герой Хари Потър, са само част от знаменитостите, които често отразяват тенденцията в личния си стил. Със или без диоптър, дори след лазерна корекция на зрението, очилата си останаха запазена марка на поп легендата Елтън Джон и на актьора Брад Пит, чието горещо последно заглавие „Имало едно време в Холивуд“ е акцент в киноафиша за август.

Вярно е, че стъклата с нулев диоптър няма да направят зрението ви по-ясно, но със сигурност ще го предпазят от вредните UV лъчи, които заплашват здравето на очите целогодишно, дори при облачно време.

На разположение на всеки днес са стъкла с нулево покритие, което блокира отблясъците като тези на Crizal Sapphire, които, благодарение на 360 ° Multi-Angular технологията, са почти невидими, елиминират ефекта „червени очи“ при снимки и няма да ви разсейват с неприятни отражения. В помощ на шофьорите са и специално подбраните недиоптрични стъкла за водачи, които предпазват от заслепяващите светлини на фаровете при нощно каране. И последно, но не на последно място, идва защитата от вредната синьо-виолетова светлина, излъчвана от екраните на технологиите, които са неизменна част от живота на съвременните хора.

Не забравяйте, че с напредването на възрастта е добре да следите редовно статуса на зрението си, профилактичните прегледи трябва да се извършват ежегодно, а ако при някой от тях се появи необходимост да сложите очила, не се фрустрирайте от опцията. Правилно подбраните за формата на лицето ви очила ще се превърнат в неотменим акцент в личния ви стил. А може би дори ще го обогатят по начин, по който не сте очаквали?

Щракнете отвън, за да скриете лентата за сравнение
Сравни
Top