Затворете

Забравена парола?

Носите очила? Знаете ли, че …

Ако носите очила, няма да имате проблем с дешифрирането на съветите от по-долу. Всеки, който гледа през коригиращи стъкла, се е сблъсквал неведнъж с проблемите, които понякога изискват почти минимални усилия, за да бъдат разрешени.

Без замъгляване!
Зимата идва, както се казваше в един наскоро приключил сериал! И тогава, повече от всякога, усещаме разликата при температурите вън и вътре. Изпотяването на стъклата от преминаване към много ниска към по-висока температура е неприятно. То между другото може да се случи и на кулинарите, когато рязко отворят вратичката на фурната. Ако искате да предотвратите този момент, може да нанесете тънък слой крем за бръснене върху стъклата и да избършете с мека тъкан.

Имайте в повече!
Сдобийте се с повече от една микрофибърна кърпичка. Колкото и да притежавате обаче, не забравяйте, че трябва да ги перете редовно. За да запазите вида им, е добре да го направите ръчно: в купа с топла вода и задължително използвайки мек препарат.

Без драскотини!
Всеки, носил по-дълго очила, знае че драскотините са неизбежни. Опитайте да редуцирате присъствието им върху повърхността на стъклата, като нанесете тънък слой неабразивна паста за зъби, която отмиете с хладка вода.

DIY почистващ препарат
Носещите очила знаят, че спрейовете за очила и почистващите мокри кърпички са разход. Не пречи да си направите такъв обаче сами в домашни условия. Вземете си спрей бутилка от travel kit, напълнете я с 2/3 спирт и 1/3 вода, като към тях добавите няколко капчици веро. Воала!

Откажете се от…
Бърсането с крайчеца на блуза, жилетка… или каквото се сетите. Дрехите ни събират прах, който може да надраска повърхността на очилата.

N.B. Разбира се, винаги остава опцията просто да се сдобиете с нов чифт очила. Посетете близка до вас оптика, където ще ви помогнат да изберете най-добрата за вас опция според сезона, професията или хобито ви.

Щракнете отвън, за да скриете лентата за сравнение
Сравни
Top